Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

N2013
Nadal a Maó
L’alcaldessa, Águeda Reynés, i la regidora de Cultura i Festes, Elisa Mus, han donat a conèixer el programa festiu de Nadal.
 

Programa de Festes de Nadal 2013

Nadal a Maó

L’alcaldessa, Águeda Reynés, i la regidora de Cultura i Festes, Elisa Mus, han donat a conèixer el programa festiu de Nadal, que enguany presenta les següents característiques:

1) Es consolida una programació de cicle llarg de Nadal, ja que enguany començarà el darrer dia de novembre i acabarà el 6 de gener; això són 38 dies de programa de festes.

2) Els Llumets: La presència dels Llumets dóna inici a Nadal i es consolida el tipus d’acte que s’ha fet aquests anys: betlem gegant a la plaça, arbre de Nadal a la plaça --que enguany superarà tots els rècords d’altura-- i recorregut festiu dels Llumets amb la Xaranga de Maó.

3) Na Gràcia i en Sebastià. Seran una novetat d’enguany, que arrela amb una tradició popular molt antiga, que actualment només es conserva a la parròquia de Sant Francesc i a La Salle d’Alaior: la presència de dos personatges amics dels infants, als quals aquests donen cèntims; a canvi, reben jocs i llepolies. En aquest cas, la recaptació serà íntegrament per al Banc d’Aliments de Maó; voluntaris d’aquest Banc seran responsables del funcionament de l’activitat. Estarà situada al costat del betlem, a l'espai més cèntric, i funcionarà en horari de capvespre i en dies de festa. Arribaran a Maó, també, el dia 30 de novembre.

4) La Fira de Nadal serà de quatre dies, del 5 al 8 de desembre. Com en aquests anys anteriors, s’han creat tres espais: entitats solidàries, floristeries i pessebristes: a la plaça Constitució; gastronomia i pastisseria, a la plaça Colón; i artesania al carrer de ses Moreres. En total, hi participen 31 comerços i entitats, com en el 2012. A la Fira de Nadal, el dissabte dia 7 instal·larem, com a novetat, una petita fira d’animals de granja, a la plaça Constitució, amb la col·laboració de Salvador Batalla. També hi haurà una cercavila de la Xaranga de Maó. Enguany també tindrem una altra novetat: es rifarà una panera de Nadal entre les persones que hagin comprat a la Fira, a través de butlletes de rifa.

5) El Dia de la Constitució serà de portes obertes a l’Ajuntament, amb la novetat de la instal·lació d’una petita mostra de culleretes de plata de les festes de la Mare de Déu de Gràcia.

6) Taller de felicitacions de Nadal. També és una novetat d’enguany, que es fa per iniciativa de l’Ajuntament: un taller per realitzar felicitacions de Nadal, dirigit als infants. Es farà al Principal de Guàrdia, el dia 12, i és de participació limitada, per la qual cosa serà necessari apuntar-se abans.

7) Exposició "Surrealismes: ahir i avui". La gran exposició de les festes es realitza a la Sala de Cultura Sa Nostra, gràcies a la inestimable cooperació de l’entitat. És una organització conjunta de l’Ajuntament i l’Ateneu, que possibilita poder veure a Maó obres de Dalí, Miró, Ernst, Buñuel, Breton, etc.

9) Decoració d’arbres de Nadal. Per fer unes festes més participatives, entre d’altres coses, hem convidat els escolars a pintar les peces de decoració dels arbres que es posaran al carrer de ses Moreres, cosa que es farà, amb una petita festa, el dia 14 a migdia.

10) Calendari d’advent. També serà novetat d’enguany la creació d’un calendari d’advent gegant, que s’instal·larà a la Sala d’Actes de la Biblioteca Pública. Cada dia, durant la setmana del 16 al 20 de desembre, a les 18.00 hores, s’obriran finestres del calendari i hi haurà una sèrie d’activitats infantils relacionades amb les festes de Nadal. Malgrat que el calendari d’advent és diari i fins Nadal, enguany es farà aquesta primera experiència durant una setmana, per poder-la ampliar en el futur. L’activitat és possible per la col·laboració del Consell Insular de Menorca.

11) Infants a l’Ajuntament. En el marc de les festes, també són novetat les tres activitats de teatre infantil i animació que es faran a la Sala d'Actes de l’Ajuntament.

12) Cor Cadenza. La coral convidada d’enguany serà el Cor Cadenza, que farà tres concerts de Nadal a Llucmaçanes, Sant Climent i Maó, en dies diferents. L’activitat també s’emmarca en el programa Música i Teatre del Consell Insular de Menorca.

13) Ludoteca. Com ha fet aquests dos anys passats, l’Ajuntament mantindrà la ludoteca, que tanta participació té, al Claustre del Carme. Per mor de la distribució de les festes en el calendari, no podran ser dies seguits: 27 i 30 de desembre; i 2 i 3 de gener.

14) Cinema de Nadal. També amb una col·laboració público-privada amb Cinemes OCIMAX, l’Ajuntament oferirà, durant 4 dies, cinema de Nadal a un preu especial de 2 euros. Per Nadal era costum anar al cinema. Amb aquesta iniciativa i la programació de pel·lícules populars, volem promoure aquest costum i omplir una activitat més.

15) Es mantindran les campanades d’Any Nou a la plaça, i enguany amb campanes noves. Després, la festa de Cap d’Any es desplaça al pavelló Sínia Costabella, on es farà ball d’entrada gratuïta, amb la participació dels millors DJ. Sens dubte, aquest és el ball que reuneix més gent durant la nit de Cap d’Any, i l’Ajuntament vol que sigui el ball de referència.

N2013