L'inici de la campanya "Compra a Maó, feim ciutat. Rasca i guanya!
s’ajorna una setmana: començarà el pròxim dilluns 8 de març i
finalitzarà el 5 d'abril

L'Ajuntament de Maó informa que l'inici de la campanya "Compra a Maó, feim ciutat. Rasca i guanya! S’ajorna una setmana i, per tant, començarà el pròxim dilluns 8 de març i finalitzarà el 5 d'abril.

El motiu de la nova data d'inici d'aquesta campanya de comerç local és conseqüència de la gran acollida que ha tingut per part dels comerciants de Maó. Actualment ja han sol·licitat formar part d'aquesta iniciativa més de 60 establiments del municipi.

En conseqüència, l'augment de la participació obliga a l'Ajuntament a endarrerir uns dies l'inici efectiu de la campanya, pel fet que la iniciativa haurà de ser publicada al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

Organitzen aquesta iniciativa l’Ajuntament de Maó i l’Associació Mo-Comercial, juntament amb el suport d’ASCOME, amb l’objectiu d’ajudar a dinamitzar el comerç i donar suport als establiments locals.

Mitjançant aquesta campanya, la clientela dels establiments que participin en aquesta iniciativa obtindrà un rasca i guanya per qualsevol compra amb un valor mínim de 5 euros.

Les targetes premiades es poden canviar fins un més després d'aquesta data. També és important assenyalar que hi poden participar TOTS els comerços que compleixin amb les bases establertes, no únicament els que formen part de les associacions.

Es tracta d’una mesura més de les promogudes per l’Ajuntament de Maó amb l’objectiu d’atenuar l'impacte econòmic de la Covid-19, impulsar l'activitat econòmica al terme municipal i contribuir a facilitar la reactivació de les empreses, alhora que s’afavoreix el manteniment de l'activitat empresarial i de l’ocupació.

Funcionament de la campanya

Per cada compra d'un valor mínim de 5 € realitzada als comerços adherits, el o la comerciant responsable donarà una targeta rasca. Hi haurà targetes amb diferents premis: descomptes als establiments participants en la campanya, per un valor de 5, 10, 20, 50 i 100 €, respectivament, i regals promocionals.

A més, amb els rasques sense premi es podrà participar al sorteig d'un Gran Premi, valorat en més de 500 € en regals, aportats pels comerços adherits. El sorteig es realitzarà una vegada finalitzada la campanya; per poder participar-hi, s’haurà de dipositar el rasca sense premi (afegint-hi nom i telèfon) a una de les urnes habilitades a cada comerç.

D’aquesta manera, l’Ajuntament subvencionarà als comerços l’import dels descomptes que apliquin a la clientela, corresponents als rasca i guanya amb premi.

L’objectiu final, en el marc de la situació actual a causa de la pandèmia, és incentivar el consum, augmentar les vendes, fidelitzar i captar nova clientela, fomentar l’associacionisme empresarial, així com sensibilitzar les persones consumidores sobre la importància de mantenir el comerç local de la ciutat de Maó.

Premis

Es repartiran un total de 5.000 targetes, de les quals 2.150 tindran premis, que se reparteixen de la següent manera:

a) 600 Targetes rasca i guanya “DESCOMPTES COMERCIALS”

Hi haurà 5 tipus de targetes descompte:

200 targetes de “Descomptes de 5 €”
200 targetes de “Descomptes de 10 €”
100 targetes de “Descomptes de 20 €”
50 targetes de “Descomptes de 50 €”
50 targetes de “Descomptes de 100 €”

(No són acumulables. Són per canviar-les en una propera compra, al mateix establiment. Validesa de fins a un mes després de finalitzar la campanya).

b) 1.500 Targetes rasca i guanya “REGAL PROMOCIONAL”

Es tracta de premis “de consolació”. N’ hi ha de 2 tipus:

1.000 llibretes amb imant, per al frigorífic.
500 penjabosses.

(Es canviaran al mateix comerç on s’ha adquirit la targeta rasca).

c) 50 Targetes rasca i guanya “PROMOCIÓ A RESTAURANTS”

Vals de descompte, per import de 40 € cadascun, per a consumició a restaurants, bars i cafeteries que s'hi hauran apuntat prèviament.

d) 1 Gran Premi:

Les targetes rasca i guanya “SENSE DESCOMPTE” incorporen el següent missatge: “Segueix comprant a Maó. Gràcies!”. En aquestes targetes, la gent pot posar el seu nom i telèfon, i participar en el sorteig del Gran Premi final de campanya, valorat en més de 500 € en regals, aportats per tots els establiments participants.

L’acte de presentació d’aquesta iniciativa ha comptat amb la presència de l’alcalde de Maó, Héctor Pons, el regidor de Dinamització Econòmica, José Manuel García, la regidora de Microciutat, Economia, Comerç i Turisme, Carmen Seguí, el regidor de Mobilitat Manuel Lora, el president d’ASCOME, Vicente Cajuso i la representant de Mo-Comercial, Conxi Santamaría.L'alcalde de Maó, Héctor Pons, ha afirmat que aquesta iniciativa s'emmarca dins el Pla de Xoc socioeconòmic de l'Ajuntament de Maó, presentat el passat mes de maig, per ajudar a mitigar els efectes de la covid-19. En aquest sentit, ha recordat que aquesta acció se suma a les campanyes que es van posant en marxa durant aquests mesos per reactivar l'activitat dels establiments locals, com pugui ser el Concurs de Tapes "Tasta Maó".

El batle ha assegurat que "l'objectiu d'aquesta iniciativa és incentivar a la compra en els establiments locals mitjançant ajudes directes, a més de fidelitzar i conscienciar a la gent que en aquest moment, més que mai, és necessari donar suport als establiments del nostre municipi".

Héctor Pons ha reafirmat, també, "el compromís de l'Ajuntament amb les associacions comercials, per continuar fent feina junts i continuar posant en marxa mesures que puguin ajudar a mitigar, en la mesura del possible, la situació difícil que viu la nostra societat". Finalment, l'alcalde ha afirmat que, des de l'Ajuntament, "seguim centrats en donar resposta a la situació social i econòmica que viu el nostre municipi i en aquesta direcció seguirem dedicant tots els nostres esforços".

Per la seva part, el regidor de Dinamització Econòmica, José Manuel García, ha assenyalat que "aquesta campanya està pensada perquè tots els comerços s'hi puguin adherir". "La campanya compta amb una sèrie de descomptes directes, que els clients poden utilitzar en una segona visita al mateix comerç, amb l'objectiu d'assegurar una segona compra".

Les persones interessades poden trobar tota la informació sobre la promoció, les bases, el cartell i l'enllaç on inscriure's a l'adreça web www.ajmao.org/rascaiguanya. En cas de dubtes, es podran resoldre a l'adreça electrònica rascaiguanya@ajmao.org o telefonant al 636 710 288


Imatge