20/09/2016
L’objectiu de la publicació és posar a l’abast de la ciutadania les eines necessàries per a una gestió correcta i eficient dels residus.
 

L’AJUNTAMENT PRESENTA LA ‘GUIA DE BONES PRÀCTIQUES’ EN EL MARC DE LA CAMPANYA ‘CADA COSA ON TOCA!’

L’objectiu de la publicació és posar a l’abast de la ciutadania les eines necessàries per a una gestió correcta i eficient dels residus.

La guia s'ha editat en paper reciclat, és bilingüe català-castellà i se n'han fet 14.000 unitats, que es repartiran als domicilis de Maó.

Maó, 20 de setembre de 2016

Avui capvespre, el regidor de Recursos i Sostenibilitat, Rafa Muñoz, i la regidora de Medi Ambient, Isabel López, han presentat a la Deixalleria Municipal la ‘Guia de bones pràctiques’, un llibret que té l’objectiu de proporcionar a la ciutadania les eines necessàries per a una gestió correcta i eficient dels residus, i que s’emmarca en la campanya ‘Cada cosa on toca! A Maó reciclam!’.

Rafa Muñoz, ha explicat que es tracta d’una guia “orientada als usuaris domèstics, per tal que tinguem informació sobre què és un residu i quin tipus de tractament li hem de donar”. El regidor també ha assenyalat que “hem de ser conscients que una família genera una gran quantitat de residus, i que si aquests es poden separar de manera adequada o reduir-los, això redundarà en un millor resultat de la política de residus de l’Ajuntament i en una reducció de costos”.

Finalment, Muñoz ha recordat “que per mantenir una ciutat neta i aclarida hem de participar tots els ciutadans”, i ha afegit que “no podem pensar que hi ha un servei de recollida que tot ho lleva i tot ho fa net, nosaltres hem de posar de la nostra part per intentar embrutar el mínim i perquè els residus segueixin els camins adequats”.

Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient, Isabel López, ha fet referència a “l’economia de la reducció” i ha destacat la importància de disminuir el volum dels residus que es generen. López ha explicat que “les tres erres, de reduir, reutilitzar i reciclar, són l’eix fonamental en el qual es basa tota la cultura i la filosofia del reciclatge”.

Guia per reduir, reciclar i reutilitzar

La ‘Guia de bones pràctiques’ és una publicació de 40 pàgines, on s'explica què fer amb cada tipus de residu que generem en el nostre dia a dia (àmbit domèstic), i s'ha editat amb l'objectiu de què tothom disposi de la informació necessària per realitzar una correcta separació dels residus a casa.

La finalitat de la guia és, per una banda, evitar la gran quantitat de materials reciclables que van a parar a l'abocador i, per l’altra, fomentar la reducció, la reutilització i el reciclatge.

A més, la guia pretén conscienciar sobre la necessitat d’evitar els actes d'incivisme que embruten la imatge de la ciutat i compliquen la gestió dels residus i la neteja urbana, com pot ser el fet de treure trastos al carrer sense avisar, el mal ús de les papereres o el no recollir les caques dels cans. En el cas dels trastos vells (voluminosos, aparells elèctrics, roba vella, etc.), la guia para especial atenció en si són o no reaprofitables, indicant la gestió més correcta en cada cas.

Repartiment porta a porta

Les guies s'han editat en paper reciclat, són bilingües català-castellà, i se n'han fet 14.000 unitats, que es repartiran als domicilis de Maó. També estaran disponibles aviat a l'Oficina d’Atenció Ciutadana, a l’Ajuntament, i a la propera Fira de Medi Ambient, que tindrà lloc del 30 setembre a l’1 d'octubre.

Campanya ‘Cada cosa on toca! A Maó reciclam!’

La campanya ‘Cada cosa on toca! A Maó reciclam!’ es va posar en marxa el mes de març passat amb l’objectiu d’informar i sensibilitzar la ciutadania respecte de la necessitat d’una gestió dels residus eficient i respectuosa amb el medi ambient.

Després d’anys sense fer-se campanyes de civisme i de sensibilització cap al medi ambient des del consistori, l’actual equip de govern considera que la gestió dels residus, emmarcada en els principis de la Reserva de la Biosfera, és un dels principals reptes de futur que té plantejats la ciutat.

La campanya compta amb un espai propi dins el web de l’Ajuntament i d’una pàgina de Facebook, que informa sobre les activitats de la campanya i dóna informació d’interès als ciutadans. També té presència als carrers mitjançant cartelleria i adhesius als contenidors, i també s’han distribuït imants de nevera amb el telèfon de recollida de trastos i poda.

Podeu consultar la guia fent clic aquí.