09/02/2017
Aquest dissabte, 11 de febrer, tindrà lloc al parc des Freginal de Maó la darrera activitat del programa 'Els ocells del teu poble', organitzat per la Societat Ornitològica de Menorca (SOM) i la Regidoria de Medi Ambient.
 

DARRERA ACTIVITAT DEL PROGRAMA 'ELS OCELLS DEL TEU POBLE'

Durant tot el matí, grans i petits podran aprendre més coses sobre les aus que comparteixen espai amb nosaltres

Maó, 9 de febrer de 2017

Aquest dissabte, 11 de febrer, tindrà lloc al parc des Freginal de Maó la darrera activitat prevista per la Societat Ornitològica de Menorca (SOM) dins el programa 'Els ocells del teu poble', organitzat conjuntament amb la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Maó. L’activitat es desenvoluparà des de les 9 fins a les 13 hores, i s'adreça, com sempre, al públic en general, i als més petits en especial.

Aquesta serà la darrera de les quatre activitats que l’entitat ornitològica ha dut a terme als parcs Rubió i Tudurí i es Freginal de Maó al llarg d’aquesta tardor/hivern, durant les quals, totes les persones assistents, petits i grans, han pogut gaudir i aprendre un poc més sobre les aus que comparteixen l’espai, el nostre poble, amb nosaltres. Una manera amena i divertida d’aprendre, conèixer i apropar-nos a un món tan fascinant com el de les aus.

Una darrera oportunitat, com comenten els organitzadors, per veure de prop alguns dels ocells que ens abandonaran al llarg del mes de març, i que partiran cap a les seves zones de cria al continent europeu. Aquest és el cas del coa-roja de barraca, una espècie ben coneguda a l’illa, que rep el seu nom pel color rogenc de la coa i el seu costum de dormir sota les porxades, terrasses o barraques de les nostres cases. També de la titeta torrentera, una bellíssima i estilitzada au que acostuma a visitar el parc a l’hivern, o dels estornells, espècie que troba al parc, un bon lloc per passar la nit, formant grans estols en aquest dormidor. I, per descomptat, també serà una nova oportunitat per conèixer les aus que solen habitar el parc en aquestes dates, com ara la primavera, el busqueret capnegre, el tord negre, el ropit o l’ull de bou entre d’altres.

Amb aquesta darrera activitat finalitzarà també el concurs de dibuix 'Els ocells del teu poble', amb el qual els més petits han anat mostrant els seus dots artístics, fent volar la imaginació. Podreu consultar els guanyadors del concurs de dibuix, o trobar més informació sobre aquest programa, al web www.menorcasom.org.