Transport

Com arribar a Maó

Transportes Menorca és la companyia encarregada de prestar el servei de transport públic mitjançant autobús de la ruta entre Maó i Ciutadella, entre d’altres moltes línies.


Aquí podreu trobar tota la informació sobre les línies d’autobús per arribar a Maó:
 

 

Arribar a Maó amb el vostre propi cotxe és molt fàcil, ja que Menorca disposa d’una xarxa viària molt intuïtiva. Aquí podeu veure les distàncies i el temps aproximat en cotxe per arribar a Maó (s’Esplanada) des de diferents punts de l’illa (informació treta de Google Maps):


Des de / Desde / From km Min. arox.
CIUTADELLA 46,5 46
CALA EN BOSC 54 51
SA CALA BLANCA 49 47
CALA EN BLANES (LOS DELFINES) 49 46
CALA MORELL 49 45
FERRERIES 28 26
CALA GALDANA 36 33
ES MIGJORN GRAN 22 21
SANT TOMÀS 27 28
ES MERCADAL 22 22
FORNELLS 27 27
TIRANT (PLATGES DE FORNELLS) 26 26
SON PARC 22 23
ARENAL D'EN CASTELL 20 21
ALAIOR 12 15
SON BOU 20 21
CALA EN PORTER 12 15
MAÓ    
ES GRAU 9,5 13
SA MESQUIDA 7 11
CALA LLONGA 7,5 11
SANT CLIMENT 5 7
ES CANUTELLS 10 13
BINIDALÍ 9,5 13
AEROPORT 4,5 7
SANT LLUÍS 5,5 9
BINIBÈQUER 11,5 19
PUNTA PRIMA 10,5 17
ALCALFAR 10 18
ALCALFAR 10,5 17
ES CASTELL 4,5 11
 

Radio Taxi Menorca disposa d’una flota de vehicles amb una cobertura geogràfica que abasta tota l’illa de Menorca. Ofereix un servei integral a tots els municipis mitjançant un únic número de telèfon de contacte, de forma ininterrompuda, les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.

  • Telèfon: 971 36 71 11
  • Espai web: www.taximenorca.es
  • Parada de taxis a Maó: Plaça de s’Esplanada / Estació Autobusos / Estació Marítima


 

L’Aeroport de Menorca es troba aproximadament a 5 km del centre de Maó. Disposa d’un autobús que connecta aeroport i centre de la ciutat, així com d’una Oficina d’Informació Turística a la terminal d’arribades.


Durant l’època estival, diverses companyies aèries connecten l’illa amb distints punts de la península i d’arreu d’Europa; fora d’aquest període, el nombre de connexions és menor.
 

 

Els vaixells atraquen a la zona portuària més antiga. Des d’aquí es van desenvolupar els molls cap a llevant i cap a ponent, conforme creixia el trànsit marítim. Antigament, al pla de Baixamar hi havia la drassana on es reparaven els vaixells; en l’actualitat és el punt d’arribada dels creuers turístics. Els vaixells de passatge regular arriben a la nova Terminal Marítima, situada al Cós Nou.


Les companyies marítimes que uneixen l’illa amb la península i amb Mallorca són:
 

 


Com moure’s per Maó

metrominuto

Des del mes de març de 2016, i amb l’objectiu de retornar l’espai urbà als vianants i promoure una mobilitat sostenible entre la ciutadania, Maó compta amb el seu Metrominut, un mapa de la ciutat que recorda els plànols de les línies de metro i que, de manera molt gràfica i visual, mostra les distàncies i els temps que un persona dedica per recórrer a peu els principals punts de la ciutat.


L’any 2014, Maó es va convertir en el primer municipi de les Illes Balears que s’adheria a la Red de Ciudades que Caminan, una associació internacional que acull els municipis i les administracions que tenen la voluntat de posar en marxa iniciatives encaminades a millorar l’accessibilitat universal, la seguretat viària i el medi ambient.
 

 

Maó compta amb una extensa xarxa de carril bici, ja sigui dins la ciutat com als voltants d’aquesta. mapa amb els pàrquing de bicicleta i el carril bici:


 

Si la vostra elecció és moure-us en cotxe per la ciutat, aquí podreu trobar les zones d'aparcament:Tipus d’aparcament:

Zona Blava Zona de pagament on es poden aparcar tots els vehicles.
Zona Verda Zona d’aparcament exclusiu per a persones residents amb targeta A1 i autoritzats.
Zona Taronja
Zona de pagament reduït, on es poden aparcar tots els vehicles.
Zona Blanca
Aparcaments gratuïts per a tots els vehicles.
 

Línia circular d’autobús

L10 Aeroport
L11
L15
L18
L19
L21
L22
L31

Altres enllaços d'interés

 

Realitzen rutes turístiques que permeten gaudir del major port natural i profund d’Europa, així com d'una vista diferent de la ciutat.

 

Radio Taxi Menorca disposa d’una flota de vehicles amb una cobertura geogràfica que abasta tota l’illa de Menorca. Ofereix un servei integral a tots els municipis mitjançant un únic número de telèfon de contacte, de forma ininterrompuda, les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.

  • Telèfon: 971 36 71 11
  • Espai web: www.taximenorca.es
  • Parada de taxis a Maó: Plaça de s’Esplanada / Estació Autobusos / Estació Marítima