Platges

 

 

El manteniment i la neteja de les platges de MenorcaSi reproduïu el vídeo, podreu conèixer de primera mà la feina que realitzam dia a dia a les nostres platges i les mesures que prenem per conservar-ne els extraordinaris valors naturals que ofereixen.

El mateix personal adscrit al Servei, així com el personal tècnic implicat en la gestió de la neteja de les platges, ens resumeixen la importància d'aquesta feina, que realitzen —en gran mesura— de forma manual, de bon matí, quan la gent encara no s'ha estès damunt l'arena.

Com veureu, s'ha de destacar el paper fonamental que hi juga, a l'ecosistema de la platja, la planta marina Posidonia oceanica, així com la importància que es deriva de procedir a una gestió acurada de les seves restes, en una actuació que resulta no només necessària, sinó, fins i tot, fonamental per a la protecció de la costa davant la incidència habitual dels temporals.

Des que es va crear, l'any 2000, l'Ajuntament de Maó forma part d'aquest servei mancomunat de neteja integral del litoral de l'illa de Menorca. En total, la seva actuació permet dur a terme el manteniment regular de 21 zones de bany del municipi; la majoria són platges de tipus C, és a dir, zones de bany no accessibles directament pel trànsit rodat. El cost anual de la iniciativa representa devers 85.000 €.

Podeu trobar més informació sobre les platges de l'illa si clicau aquí.