15/11/2017
Els patis del CEIP Sa Graduada i el CEIP Maria Lluïsa Serra s’obriran alternativament com a espai d’ús públic per a infants, adolescents i famílies, i s’hi organitzaran activitats de dinamització.
 

El programa 'Patis oberts' es consolida i tindrà lloc durant tot el curs escolar

Els patis del CEIP Sa Graduada i el CEIP Maria Lluïsa Serra s’obriran alternativament com a espai d’ús públic per a infants, adolescents i famílies, i s’hi organitzaran activitats de dinamització.

Maó, 15 de novembre de 2017

Aquest matí, s’ha presentat la segona edició del programa ‘Patis oberts’, que es consolida i s’amplia al llarg de tot el curs escolar. D’aquesta manera, els patis del CEIP Sa Graduada i el CEIP Maria Lluïsa Serra s’obriran els divendres, de manera alternativa, com a espai d’ús públic per a infants, adolescents i famílies, durant els mesos de novembre a juny, en horari de 16.30 a 18.30 h. A més, alguns dies s’hi organitzaran activitats de dinamització.

L’acte de presentació ha comptat amb la participació de la regidora d’Educació, Laia Obrador, de la directora del CEIP Sa Graduada, Amanda Camps, i de Toni Socías, en representació del CEIP Maria Lluïsa Serra.

Espais educatius i de trobada

Laia Obrador ha recordat que “aquest projecte és de caràcter comunitari, i el que pretén és posar a l’abast espais i oportunitats educatives, per fomentar la convivència i les relacions positives”, i ha explicat que “el format i el projecte l’hem adequat a partir de l’avaluació i la valoració del tast que vam fer l’any passat”.

Obrador també ha assenyalat que un els principals objectius del projecte és “fer un treball en xarxa amb apimes, escoles, ajuntament, entitats socials i voluntariat, per dur a terme activitats educatives de fàcil accés que dinamitzin els patis”.

Per la seva banda, Amanda Camps ha recalcat que “el projecte ‘Patis oberts’ és una bona iniciativa de cara al fet que tots els alumnes de totes les escoles de Maó puguin gaudir una estona emprant els patis dels centres, ajundant-los a crear hàbits de vida saludables, que els ajudin a organitzar el seu temps lliure”.

Una demanda del Consell Municipal d’Infància

El projecte ‘Patis oberts’ neix a partir d’una petició del Consell Municipal d’Infància i Joventut, en el qual els infants van demanar espais de joc dins la ciutat per poder anar a jugar amb els seus amics els capvespres. A més, la iniciativa vol donar resposta a la situació econòmica complicada que encara viuen moltes famílies, que sovint tenen dificultats per accedir a espais d’oci.

En aquest sentit, Obrador ha assenyalat que “l’any passat, amb el pla pilot, els resultats van ser molt positius, i hi va haver bastant participació, i per tant vam trobar que era una aposta que havíem de continuar”.

Primera activitat de dinamització

La primera activitat de dinamització del programa tindrà lloc el dia 17 de novembre al CEIP Sa Graduada i el dia 24 de novembre al CEIP Maria Lluïsa Serra. L’activitat estarà organitzada per La Isla de Papel i consistirà en la creació d'una instal·lació artística especifica per als patis escolars, que es convertiran en espais oberts, en els quals tindran lloc diferents situacions, intercanvis, jocs, interaccions, etc. En aquesta instal·lació, tots els participants contribuiran a crear i construir espais de joc.