Esdeveniments 
GENER

Arribada dels Reis d’Orient

Cada any, durant el fosquet del 5 de gener té lloc l’arribada dels Reis d’Orient al port de Maó. A continuació, pugen en cavalcada fins a l’Ajuntament, des d’on es dirigeixen a la població.


Sant Antoni (Diada de Menorca)

El 17 de gener és el dia gran de l’illa: se celebra la commemoració del desembarcament d’Alfons III a l’actual illa del Rei, per prendre l’illa als musulmans, l’any 1287. Avui en dia, se celebra la festivitat de Sant Antoni Abat, patró de l’illa i dels animals, i és quan se santifiquen els animals per tot Menorca.


El dia 16 de gener es fa festa al Claustre del Carme, amb balls i cançons populars, i les tradicionals torrades de sobrassada i botifarró. També es fan torrades a Sant Climent i a Llucmaçanes. El matí del dia 17, després de la missa i la processó, es realitza la tradicional benedicció dels animals. Durant aquests dies, la població té al seu abast una extensa programació cultural.


 
 
FEBRER I MARÇ

Carnaval

Se celebra, en dates variables, durant els mesos de febrer o març. El Dijous Jarder és el dia de la rua infantil, amb presència dels escolars del municipi; el vespre hi ha ball infantil. El Dissabte de Carnaval, a partir de les 20 hores, té lloc la tradicional rua de Carnaval, que acaba amb un gran ball. El Darrer Dimarts posa fi a les màscares i disfresses, i dona pas a s’Àvia Corema.


S’Àvia Corema

Personatge popular, representat per una vella amb set peus, que figura que són les set setmanes que dura la Quaresma. Des de fa uns anys, amb la creació d’un gegant de més de tres metres d’alçada, amb la imatge de sa Corema, aquesta celebració esdevé una festa popular.


Durant sis dissabtes de Quaresma, a les dotze del migdia, s’Àvia Corema surt de l’Ajuntament i va fins a una plaça de la població, on, amb gran festa dels infants, perd un dels seus peus. Finalment, el dimecres anterior al Dijous Sant es fa una festa final, en la qual perd el darrer peu. En aquesta festa també floreixen els arbres de caramels, que durant les sis setmanes s’han regat a la plaça, amb aigua i sucre. Se sol celebrar entre febrer i març, passat Carnaval.


Setmana Santa

Se sol celebrar entre febrer i març.


 
 
ABRIL

Dia del Llibre (23 d’abril)

Parades de venda de llibres al carrer, amb signatura de les obres a càrrec dels autors/ores i altres activitats lligades al món literari.


 
 
MAIG

Jornades Britàniques

Diferents actes que es duen a terme a principis de maig, amb la finalitat de recordar i donar a conèixer la història de Menorca durant el període britànic, al segle XVIII. Mercats, actuacions i visites guiades són algunes de les activitat que trobareu a Maó durant les Jornades Britàniques.


Maó + flors

En un cap de setmana variable del mes de maig, Maó es transforma en una ciutat de flors: mostradors florals, poesia, espais emblemàtics decorats, concursos, dansa.


Setmana de l’Òpera

Entre maig i juliol, durant una setmana, es du a terme una representació operística, organitzada per la Fundació Menorquina de l'Òpera.


 
 
JUNY

Sant Joan

El 23 de juny celebram el solstici d’estiu: al parc des Freginal es viu amb una gran animació infantil i per a tothom, amb festers, canyes verdes i concurs de bujots, així com actuacions per als més petits. La festa es tanca amb un espectacle pirotècnic


Sant Pere

Se celebra el dissabte vinent de la festa del sant, el 29 de juny. Són habituals les activitats nàutiques al port: regates d’embarcacions tradicionals, joc des capellet... A s’Hort Nou es pot gaudir de música i de revetles marineres devora la mar, acompanyades amb bon menjar.


 
 
JULIOL

Processó de la mare de Deú de Carme

Es fa el dia 15 de juliol si coincideix en dissabte.


 
 
AGOST

Festes de Sant Climent

Durant el tercer cap de setmana d’agost. Programació similar a la de Sant Gaietà de Llucmaçanes. + Mes informació


Festes de Sant Gaietà, a Llucmaçanes

Durant el primer cap de setmana d’agost. Passacarrers amb gegants i capgrossos; sortida de la Colcada, Completes i Jaleos; jocs i concursos, revetles a la nit. + Mes informació


 
 
SETEMBRE

Festes de la Mare de Déu de Gràcia

Dies 7 a 9 de setembre. Són les jornades centrals de les festes de la Mare de Déu de Gràcia, que giren entorn dels actes eqüestres propis de les festes menorquines. + Mes informació

  • Dia 7. 19.00 h. Completes a l’ermita. 21.00 h. Jaleo, a la pl. de la Constitució, i revetles a la nit.
  • Dia 8: 10.30 h Missa de Caixers; 13.00 h. Jaleo, a la pl. de la Constitució; 19.00 h. Corregudes, al Cós de Gràcia, i revetles a la nit.
  • Dia 9. Durant el capvespre i la nit, la festa se concentra al port, on se succeeixen diferents escenaris d’actuacions musicals i espectacles. 23.30 h. Espectacular castell de focs artificials, des d’illa Pinto.

 
 
DESEMBRE

Nadal + Cap d’Any + Reis

Durant el primer cap de setmana de desembre, l’aparició d’Els Llumets marca l’inici de les festes de Nadal, Cap d’Any i Reis, amb la programació tradicional: Fira de Nadal, nadales, exposició de diorames, arribada del Patge Reial, concerts de Nadal, campanades i revetla de Cap d’Any.


 


Exposicions de pintura, fotografia, col·leccionisme…, al llarg de tot l’any, a les sales del Claustre del Carme, centre Ca n'Oliver i altres sales i galeries obertes al públic a Maó (vegeu Agenda).