Programació anual d'actes culturals

Arribada dels Reis d’Orient. Cada any, el fosquet del 5 de gener es realitza l’arribada dels Reis d’Orient al Port de Maó. Després pugen en cavalcada fins l’Ajuntament, on es dirigeixen a la població

Festivitat de Sant Antoni, dia 17 de gener. Diada del Poble de Menorca. El dia 16 de gener es fa festa al Claustre del Carme, amb balls i cançons populars i les tradicionals torrades de sobrassades i botifarrons. També es fa torrada a Sant Climent i a Llucmaçanes. El dia 17 al matí, després de la missa i la processó, es realitza la tradicional benedicció dels animals. A l’entorn d’aquests dies es realitza una extensa programació cultural.

Carnaval, en dates mòbils, durant el mes de febrer i març. El Dijous Jarder es fa la rua infantil amb els escolars del municipi, i el vespre hi ha ball infantil. El Dissabte de Carnaval, a partir de les 20 h., té lloc la tradicional rua de Carnaval, que acaba amb un gran ball. El Darrer Dimarts posa fi a les màscares i disfresses, i dona pas a s’Àvia Corema.

S’Àvia Corema. Personatge popular, representat per una vella amb set peus, que figuren que són les set setmanes que dura la Quaresma. Des de fa uns anys, amb la creació d’un gegant de més de tres metres d’alçada, amb la imatge de Sa Corema, aquesta celebració esdevé una festa popular. Durant sis dissabtes de Quaresma, a les dotze del migdia, l’àvia Corema surt de l’Ajuntament i va fins una plaça del poble, on, amb gran festa, dels al•lots i al•lotes, perd un dels seus peus. Finalment, el dimecres anterior al dijous sant, es fa una festa final en la qual perd el darrer peu. En aquesta festa també floreixen els arbres de caramels que durant les sis setmanes s’han regat a la plaça amb aigua i sucre.

23 d’abril. Dia del Llibre. Parades de venda de llibres al carrer, amb signatura de llibres a càrrec dels autors i altres activitats lligades al món literari.

Maó + flors. En un cap de setmana mòbil del mes de maig, Maó es transforma en una ciutat de flors: mostradors florals, poesia, espais emblemàtics decorats, concursos, dansa.

Música a la nit. Concerts, teatre i poesia de petit format, al Claustre de Sant Francesc, durant els divendres dels mesos de maig i juny

Sant Joan. El 23 de juny celebrem el solstici d’estiu: Al Parc des Freginal, gran animació infantil i per tothom amb festers, canyes verdes i concurs de bujots, i actuacions per als més petit. La festa acaba amb un espectacle pirotècnic

Sant Pere. Es fa el dissabte després de la festa del sant, 29 de juny. Activitats nàutiques al port: regates d’embarcacions tradicionals, joc des capellet a la mar. A s’Hort Nou: música i revetlles marineres a la vora de la mar, amb bon menjar
.
Estiu a Maó. Concerts i teatre al Claustre del Carme, el Festival Internacional de Música de Joventuts Musicals, el programa de Nits de Música al carrer tots els dimarts, etcètera.

Festes de Sant Gaietà a Llucmaçanes, el primer cap de setmana d’agost. Passacarrers amb gegants i capgrossos; sortida de la Colcada, caragols, Completes i Jaleos; jocs i concursos, revetlles a la nit.

Festes de Sant Climent, el tercer cap de setmana d’agost. Programació similar a la de Sant Gaietà de Llucmaçanes.

Festes de la Mare de Déu de Gràcia. Dies 7 a 9 de setembre. Són els centrals de les festes de la Mare de Déu de Gràcia, que giren entorn dels actes eqüestres propis de les festes menorquines. Dia 7: 19 h. Completes a l’ermita. 21 h. Jaleo a la Plaça Constitució, i revetlles a la nit . Dia 8: 10:30 h Missa de Caixers; 13 h. Jaleo a la Plaça Constitució; 19 h. Corregudes al Cós de Gràcia; i revetlles a la nit. Dia 9 a la tarda i nit, la festa es concentra en el port, on se succeeixen diversos escenaris d’actuacions musicals i espectacles. 23.30 h. Espectacular castell de focs artificials des de l’illa Pinto.

Festes de Nadal i Reis. El primer cap de setmana de desembre, Els Llumets donen inici a les festes de Nadal i Reis, amb la programació tradicional: Fira de Nadal, nadales, exposició de diorames, arribada del Patge Reial, concerts de Nadal, campanades i revetlla de Cap d’Any.

Exposicions de pintura, fotografia, col·leccionisme…, al llarg de tot l’any a les sales del Claustre del Carme, centre Ca n'Oliver i a altres sales i galeries que estan obertes a Maó.