Imatge
02/08/2018
L’acord amb l’empresa propietària de l’edifici inclou una permuta, mitjançant la qual l’empresa rebrà terrenys d’igual valor situats al Polígon Industrial de Maó.
 

L’Ajuntament adquireix l’antiga nau de la Seat i aposta per la recuperació d’aquest cèntric espai

L’acord amb l’empresa propietària de l’edifici inclou una permuta, mitjançant la qual l’empresa rebrà terrenys d’igual valor situats al Polígon Industrial de Maó.

Maó, 2 d’agost de 2018

Aquest matí, l’alcaldessa Conxa Juanola i el primer tinent d’Alcaldia, Héctor Pons, acompanyats de la regidora d’Urbanisme, Dolores Antonio, i del regidor d’Hisenda, Jordi Tutzó, han anunciat un acord amb l’empresa Inversiones Porto Real, pel qual l’antiga nau de la Seat, que ocupa l’espai que va des de la plaça de la Miranda fins al mirador del claustre del Carme, passarà a ser propietat municipal.

L’acord s’ha assolit mitjançant la signatura d’un contracte de permuta, amb el qual l’empresa, a canvi del cèntric edifici, rebrà cinc solars situats a la quarta fase de POIMA, tres d’ells emplaçats al carrer de Malta i dos al carrer de França.

La finca que ocupa l’antiga nau de la Seat disposa d’una superfície de 1.382,29 m², i l’arquitecte municipal ha fixat com a valoració un import d’1.219.256,09 euros, quantitat igual a la del valor que els tècnics municipals han establert per als solars.

Recuperació d’un espai cèntric en desús

L’adquisició de l’antiga nau de la Seat s’emmarca en el projecte de recuperació de tot l’entorn del parc Rochina i de millora de la connexió entre el port i la ciutat, que quedarà resolta amb la construcció d’un nou ascensor en aquest punt, que permetrà dinamitzar l’entorn del mercat des Claustre i el barri de Tanques del Carme.

En relació a l’acord, Conxa Juanola ha recordat que “aquesta aposta per recuperar espais en desús és una de les nostres prioritats”, i en referència a l’antiga nau de la Seat ha assegurat que “és un espai espectacular, que té moltíssimes possibilitats pel que fa a possibles usos”.

En aquest sentit, Héctor Pons ha remarcat que l’acord “és una passa endavant molt important per Maó, i una aposta clara de futur per la nostra ciutat”, i ha assenyalat que l’edifici de l’antiga Seat “és un dels espais cèntrics més interessants que queden a la nostra ciutat, i es troba actualment en un estat de degradació considerable, i dona una imatge negativa de la façana marítima, que és un dels perfils més característics de Maó”.

Pel que fa als futurs usos que pugui acollir l’edifici, Juanola i Pons han assenyalat que es podrien definir mitjançant un concurs d’idees, i han assegurat que un espai cobert de grans dimensions al centre de la ciutat ofereix múltiples possibilitats, i podria acollir fires, mercats i activitats culturals.


Imatge