Imatge
23/10/2018
Es tracta de la tercera instal·lació d'energies renovables en edificis municipals, després de les instal·lades a la Residència Geriàtrica Assistida i al Poliesportiu Municipal.
 

L’Ajuntament instal·la una planta fotovoltaica a l’escola infantil Es Passerells

Es tracta de la tercera instal·lació d'energies renovables en edificis municipals, després de les instal·lades a la Residència Geriàtrica Assistida i al Poliesportiu Municipal.

Maó, 23 d’octubre de 2018

Aquest matí, l’alcaldessa Conxa Juanola, el regidor de Recursos i Sostenibilitat, Rafael Muñoz, i la regidora d’Educació, Laia Obrador, han presentat la nova planta fotovoltaica que s’ha instal·lat a la coberta de l’escola infantil Es Passerells, que entrarà en funcionament pròximament.

Es tracta de la tercera instal·lació d'energies renovables en edificis municipals, després de les instal·lades a la Residència Geriàtrica Assistida i al Poliesportiu Municipal.

Conxa Juanola ha explicat que “seguim apostant, com a equip de govern, per la instal·lació de plaques solars a tots els edificis públics, i per la lluita contra el canvi climàtic a partir de la instal·lació d’energies renovables”, i ha assegurat que “estem contents de poder anar avançant i contribuint en aquest canvi de mentalitat, que esperam que la societat també adopti”.

Per la seva banda, Laia Obrador ha recordat que l’Ajuntament ha realitzat una diagnosi del consum energètic dels edificis municipals, i ha explicat que, després del Geriàtric i del Poliesportiu, l’equip de govern ha decidit continuar avançant cap a la sostenibilitat adaptant les instal·lacions educatives, ja que són equipaments que tenen un consum elèctric més elevat durant el matí, quan fa sol i, per tant, les instal·lacions d'energies renovables en aquests espais són més eficients.

Cap edifici amb cobertes adequades sense la seva instal·lació de generació fotovoltaica

Rafael Muñoz ha assenyalat que aquesta instal·lació “s’emmarca en una estratègia d’anar aconseguint el màxim grau d’autosuficiència energètica en els edificis de titularitat pública”, i ha afegit que “començam per aquells que tenen uns consum que es pot adaptar a l’horari solar, que és el que podem aprofitar, i que a la vegada tinguin cobertes que es puguin adaptar i no presentin dificultats”.

Muñoz també ha recalcat que “l’estratègia que ha de seguir l’Ajuntament, i les altres administracions de Menorca, és que no quedi cap edifici públic, que tingui cobertes adequades, sense tenir la seva instal·lació de generació fotovoltaica, i això hauria de ser un exemple que s’hauria de replicar a la resta de la societat”.

En aquest sentit, Muñoz ha explicat que durant aquest trimestre es licitarà el projecte d’instal·lació d’una altra planta fotovoltaica a l’escola infantil Cap de Creus, i s’està treballant en altres projectes, com el de l’escola infantil Sant Climent i el CEIP Mateu Fontirroig.

Necessitats energètiques de l’escoleta totalment cobertes

La inversió en la planta fotovoltaica de l'escoleta Es Passerells ha estat de 22.400 euros, i comptarà amb una subvenció del 80% concedida per la CAIB. La planta compta amb un total de 63 unitats de panells solars de 270Wp, que generaran un rendiment energètic anual de 28.211 Kwh, que cobrirà totes les necessitats energètiques del centre, generant excedents. Actualment el consum energètic de l’escoleta Es Passerells té un cost anual de 4.470 €.

Rafael Muñoz ha explicat que aquesta és una instal·lació d’autoconsum de tipus 2, que permetrà vendre els excedents que es produeixin, fet que permetrà reduir encara més la factura energètica de l’Ajuntament.


Imatge