Imatge
05/11/2018
L’opuscle vol contribuir a visibilitzar la lluita dels col·lectius LGTBI, així com reivindicar la diversitat sexual i de gènere i la igualtat efectiva.
 

L’Ajuntament publica el llibret ‘Maó, amb orgull LGTBI’

La publicació vol contribuir a visibilitzar la lluita dels col·lectius LGTBI, així com reivindicar la diversitat sexual i de gènere i la igualtat efectiva, i inclou dos textos elaborats per Vicent Lozano i Alba Pons Rabasa amb motiu de la passada celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI 2018.

Maó, 5 de novembre de 2018

Aquest matí, l’alcaldessa Conxa Juanola i el regidor d’Igualtat, Biel Pons, han presentat el llibret Maó, amb orgull LGTBI, publicat per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament, i del qual se n’han editat 500 exemplars, que es repartiran als centres educatius i edificis públics.

Conxa Juanola ha explicat que el llibret vol ser un resum de la passada celebració del Dia de l’Orgull LGTBI, i també vol deixar constància del posicionament de l’Ajuntament en relació a aquest tema.

Juanola ha recordat que hi ha 75 països al món on l’homosexualitat està castigada amb penes de presó, i 13 més on es pot arribar a castigar amb la pena de mort, i ha assenyalat que “com va dir Vicent Lozano, l’orgull no és orgull per se, sinó l’orgull d’haver alçat el cap i haver lluitat en un món hostil”.

Juanola també ha destacat que “tenim un gran repte, que és el de la normalitat dins els centres escolars”, i ha afegit que “preocupa moltíssim que les persones que són diferents, que tenen les seves opcions, o que pensen que poden viure la seva sexualitat d’una altra manera, dins els centres escolars puguin ser objecte de bullying, de befa i de discriminació, i això és un tema que ens ha de preocupar molt”.

Visibilització de la lluita dels col·lectius LGTBI

Per la seva banda, Biel Pons ha recordat que “quan nosaltres vam entrar com a equip de govern, no se celebrava el Dia de l’Orgull LGTBI a l’administració, i la gent ens demanava que féssim alguna cosa”, i ha assegurat que “som un municipi orgullós, en el sentit que feim feina perquè tothom visqui en igualtat”.

En aquest sentit, Pons ha assenyalat que “les polítiques d’igualtat han d’entrar dins els ajuntaments, ja que, en tant que administració més propera a la gent, és la que ha de donar resposta a aquests desitjos d’igualtat”.

Finalment, el regidor ha subratllat que “no es tracta que les persones normals acceptem les que no són normals, sinó que tothom és normal, i històricament la diversitat ha estat normal, i el que hem de fer és visibilitzar aquesta normalitat, acceptar aquesta normalitat i assegurar la plena igualtat de les persones”, i ha conclòs que “com a administració hem de fer feina i assegurar la igualtat de tots els ciutadans, i això es fa amb legislació, amb lleis, amb la formació del funcionariat i visibilitzant aquest fet”.

Resum de la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI 2018 a Maó

El llibret presentat aquest matí, recull el Manifest del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI 2018, escrit i llegit davant l'Ajuntament per Vicent Lozano, autor de la Guia de Recursos LGTBI, impulsada pel Consell Insular de Menorca, i també inclou la conferència ‘Lesbianes, trans, intersex i gais: qüestionant la normalitat sexogenèrica per transformar la societat’, que Alba Pons Rabasa, doctora en Ciències Antropològiques, va pronunciar a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, en el marc dels actes de celebració del Dia de l’Orgull LGTBI 2018.

Us podeu descarregar el llibret en pdf al final d'aquesta pàgina.


Imatge