Mercats

Aquí podeu trobar els diferents mercats:


Lloc MERCAT DES CLAUSTRE. Plaça del Carme, s/n
Freqüència De dilluns a dissabte, en horari comercial.
Web
Descripció

Conegut popularment com Sa Plaça, és un dels edificis més singulars de la ciutat i està situat en un antic convent carmelità. Datat al segle XVIII, destaca el conjunt de mènsules esculturals de la planta baixa; desamortitzat el 1835, va albergar la presó, els tribunals de justícia i el mercat. Va ser restaurat a mitjans dels anys noranta, per recuperar tota la seva esplendor, adaptar-lo als nous temps i convertir-se en un centre comercial de dues plantes, amb una àmplia oferta, més enllà del tradicional de proveïments. Disposa d'aparcament subterrani a la pl. Miranda.


En aquest mercat es venen fruites i verdures procedents del camp menorquí, a més d’allotjar diferents botigues, cafeteries, negocis de productes típics menorquins, carnisseria...


El pis superior alberga la biblioteca pública de la Fundació Rubió.

Imatge Mercat des Claustre 
 
Lloc MERCAT DES PEIX. Plaça d'Espanya, 1
Freqüència
  • Parades de peix: dimarts a dissabte; 7 a 15 h
  • Resta de parades (menjar i beguda): dilluns a dissabte; 10 a 23 h
  • Diumenges: 10 a 16 h
Descripció

Situat en un edifici obra de l'arquitecte Francesc Femenías, del 1927, de planta rectangular i llotja perimetral coberta, on estan instal·lades les tradicionals parades de venda de peix. Anys enrere, aquest mercat es va reinventar per poder acollir parades de menjar i beguda, habilitades amb un estil informal. Un espai de visita obligada que, amb el temps, ha esdevingut punt de trobada per a la gent de Maó.

Imatge Mercat des Peix
 
Lloc MERCAT AMBULANT. Plaça de s’Esplanada
Freqüència Els dimarts i els dissabtes; 7 a 15 h
Descripció

El mercat ambulant amb més tradició de la ciutat està situat en una de les places més importants. A més de ser el mercat a l'aire lliure més gran de Maó, el de s’Esplanada és, també, el que compta amb un major nombre de parades de venda. La seva oferta --àmplia i diversa-- inclou parades de roba, sabates, objectes de regal, artesania, antiguitats... i moltes coses més. Situat devora l'estació d'autobusos, també disposa d'aparcament subterrani.

Imatge Mercat ambulant de s'Esplanada
Lloc MERCAT AMBULANT. Pla de Baixamar (port)
Freqüència Diàriament; 10 a 20 h (maig a octubre)
Descripció

Situat al port, és un mercat ambulant petit, amb 9 parades, però molt atractiu, per la seva oferta i especial ubicació. Res millor que aproximar-s’hi a peu, davallant les escales que comuniquen el centre de la ciutat amb el port, un dels més bells de la Mediterrània. Un passeig que, per si mateix, ja mereix la pena, però que, en aquest cas, té recompensa assegurada.

Imatge Mercat ambulant del port
 
Lloc MERCAT ARTESÀ. Plaça de la Constitució
Freqüència De dilluns a dissabte; 9 a 14 h
Descripció

Situat davant l'ajuntament, en ple centre de la ciutat, aquest mercat reuneix un grup divers d'artistes artesans de l’illa, que realitzen la seva obra de forma manual o amb eines específiques. Hi podem trobar objectes purament decoratius, però també d’altres d'ús quotidià. Es tracta de peces úniques, pel seu disseny i pel seu singular procés de producció, i difícils de trobar, per tant, als comerços tradicionals.

Imatge Mercat artesà
 
Lloc MERCAT AGRARI. AGROMAÓ
Freqüència Cada diumenge, durant tot l'any; 9 a 14 h
Descripció

Agromaó és el mercat més verd i saludable de la ciutat. Un reduït grup de persones que conreen la terra de l'illa arriba fins a Maó tots els diumenges, amb l'objectiu de vendre la seva collita i els seus productes més tradicionals, sense intermediaris. Una ocasió única per poder assaborir les millors fruites, verdures i hortalisses de l’illa, així com altres productes típics de la terra amb sabor a Menorca.

Imatge Mercat agrari. AGROMAÓ
 
Lloc MERCAT DE NIT. Centre històric i comercial de Maó. Plaça del Carme.
Freqüència
  • Tots els dimarts, coincidint amb Nits de música al carrer; 20 a 23 h
  • Mesos de juliol i agost
Descripció

Sens dubte, un dels mercats més especials de la ciutat es presenta de nit i amb música en directe de fons. Tots els dimarts d'estiu, quan comença la nit, els carrers de Maó s'omplen de parades --que ofereixen gran diversitat de productes-- i també de músics. Una combinació perfecta, que converteix el costum de comprar en una experiència diferent.

Imatge Mercat de nit