L'Ajuntament de Maó elabora un protocol de prevenció de la COVID-19 amb motiu de la festivitat de Tots Sants i demana a la població avanci o retardi les seves visites als cementiris

• Es controlarà l'aforament, que serà limitat, i s'assenyalarà un circuit per a la circulació de les persones.

• Enric Mas ha afirmat que "l'objectiu d'aquestes mesures és permetre que les persones del nostre municipi puguin complir amb la tradició d'honrar als seus difunts en condicions de seguretat".

• L'entrada al cementiri municipal de Maó es farà, exclusivament, per la porta situada a la part de l'ermita, mentre que la sortida es farà pel quart eixample, situat a la zona on s'ubica el crematori.

Maó, 19 d'octubre de 2020. Amb motiu de la celebració del dia de tots sants, el proper dia 1 novembre, l'Ajuntament de Maó ha elaborat un protocol de prevenció de contagis de la Covid-19 als cementiris municipals de Maó i Sant Climent, amb l'objectiu d'evitar possibles aglomeracions en aquests espais.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Maó també demana a la població que avanci retardi les seves visites als cementiris municipals, per evitar concentracions de persones, durant el cap de setmana entre el 30 d'octubre i l'1 de novembre.

Per la seva part, el regidor de Serveis Socials, Gent Gran i Habitatge, Enric Mas, ha explicat que "l'objectiu d'aquestes mesures és permetre que les persones del nostre municipi puguin complir amb la tradició d'honrar als seus difunts en condicions de seguretat".

Mesures de prevenció de la COVID-19 als cementiris municipals:

• Seguir el circuit d'entrada i sortida del recinte i evitar aglomeracions.
• Ús obligatori de mascareta.
• Distància social de 1.5 metres.
• Neteja freqüent de mans (trobarà gel hidroalcohòlic en punts d'entrada a cada recinte i en els voltants dels contenidors de rebuig.)
• Les papereres i contenidors romandran oberts per evitar la necessitat de manipular-los.
• Els banys romandran tancats i no es podran utilitzar.
• Utilització de guants o neteja de mans a l'hora de realitzar tasques de neteja, dipositar rams i utilitzar elements comuns (escales, pales, elevadors, graneres...).
• La visita ha de durar el temps mínim indispensable, amb un màxim de 30 minuts.

A més a més, durant el cap de la setmana de la festivitat de Tots Sants, el consistori maonès controlarà l’aforament als cementiris, que serà limitat. Així mateix, també controlarà el sentit de la circulació dels visitants, que hauran de seguir un circuit, que estarà correctament senyalitzat. Comptarà amb la col·laboració de la Policia Local.

L'entrada al cementiri municipal de Maó es farà, exclusivament, per la porta situada a la part de l'ermita, mentre que sortida es farà pel quart eixample, situat a la zona un s'ubica el crematori.


Imatge