18a edició dels Tallers de Família

Espai dedicat a la 18a edició dels Tallers de Família.

Més avall podeu consultar els tallers programats per aquest any 2021.

Cal assenyalar que les característiques d'aquestes jornades poden anar canviant en funció de l'evolució de les normes sanitàries.

Inscripció prèvia: 971 35 67 00 o tallersdefamilia@ajmao.org


1. CONFERÈNCIA: ENS SEPAREM, I ARA COM HO FAREM?. 18 DE FEBRER DE 18.00 H A 20.00 H. PONENT: CARME CURCÓ (PSICÓLOGA). ONLINE.

Es parlarà dels canvis que es produeixen en un procés de separació i com afecten als fills i filles, així com els aspectes a tenir en compte en el procés de la separació entre els progenitors. Reflexió i estratègies per fer una bona separació, en una situació de crisi. Actuar d’una manera o d’una altra per evitar situacions de patiment familiar.

2. TALLER FAMÍLIES MONOPARENTALS. QUAN A CASA SOLS CONVIU UN PROGENITOR/A. 7 SESSIONS: 23 DE FEBERER, 9 DE MARÇ, 30 DE MARÇ, 20 D'ABRIL, 11 DE MAIG, 1 DE JUNY I 22 DE JUNY. DE 10.30 H A 12.30 H. PONENT IRUNE INCHAUSTEGUI (PEDAGOGA I TERAPEUTA FAMILIAR).

Hi ha diferents circumstàncies per que en les famílies hi hagi sols un/a progenitor/a a casa amb els fills/es: separació, maternitat solitària, mort d’un dels progenitors,desplaçament d’altres països, però en qualsevol de les situacions, educar als fills estant tot sol/a en el dia a dia necessita molta energia i recolzaments per poder donar resposta al gran esforç que significa educar i acompanyar-los. Plantegem aquest taller per compartir, reflexionar i acompanyar en aquestes situacions.

3. TALLER PER A PARES I MARES AMB FILLS/ES EN L'ETAPA SECUNDÀRIA 8 SESSIONS: 24 DE FEBRER, 17 DE MARÇ, 7 D'ABRIL, 28 D'ABRIL, 19 DE MAIG I 9 DE JUNY. 10.30 H A 12.30 H. TALLER PRESENCIAL (LLOC A DETERMINAR). TALLER PRESENCIAL (UBICACIÓ A CONFIRMAR).

Sou pares i mares i us agradaria rebre un acompanyament? Plantejam aquests tallers per acompanyar-vos en la tasca d’educar els vostres fills i filles en positiu, per ajudar-vos a identificar i conèixer millor les seves preocupacions i necessitats, per trobar la manera d’afrontar tensions i moments difícils, i així aconseguir que us sentiu més competents, segurs i satisfets en la vostra funció com a pares i mares.

4. XERRADA: COM PODEM CUIDAR DE LA FAMÍLIA EN TEMPS D'INCERTESA? 4 DE MARÇ. DE 18.00 H A 20.00 H. PONENT VICENTE MÉNDEZ: METGE DE FAMÍLIA, HOMEÒPATA I TERAPEUTA. CONFERÈNCIA ONLINE.

Aquests temps que vivim està portant les famílies a viure experiències noves, plenes d’incerteses i inseguretats. L’esforç de tothom per adaptar-se als canvis està sent gran i Mdigne de reconeixement. La xerrada donarà orientacions que ens ajudin a gestionar
diferents aspectes, com poder cuidar-nos a escala emocional i física, i com, també, cuidar els nostres fills i filles davant tantes experiències canviants.

5 TALLER PER A PARES I MARES AMB FILLS/ES EN L’ETAPA DE PRIMÀRIA. 3 SESSIONS 25 DE MARÇ, 15 D'ABRIL I 13 DE MAIG. DE 18.00 H A 20.00 H. PONENT: ROSA MARIA PALLISÉ. TALLER PRESENCIAL (UBICACIÓ A DETERMINAR).

Sou pares i mares i us agradaria rebre un acompanyament? En el taller us ajudarem a identificar les característiques i necessitats pròpies d’aquesta etapa; així mateix, podrem reflexionar sobre què podem fer per afavorir el desenvolupament dels nostres fills i filles, i el benestar de la família. És important que obtingueu respostes clares a preocupacions específiques, com ara la gelosia entre germans, la idoneïtat d’establir normes i límits, la relació entre els mateixos pares i altres situacions pròpies del cicle vital de la família.

Imatge