La nova normativa de vehicles de mobilitat personal (VMP) entrarà en vigor a Maó el pròxim dia 9 de Març

El pròxim dimarts dia 9 de març entrarà en vigor la nova normativa que regularà la circulació dels vehicles de mobilitat personal (VMP) a les vies urbanes del municipi de Maó. En aquest sentit, l’objectiu de la nova ordenança és crear un marc legal que doni seguretat viària als conductors dels VMP i, també, a la resta de la població que comparteix espais públics amb aquests vehicles.

La ràpida proliferació i la tendència creixent, al municipi, d’aquests nous aparells, provoquen certes incidències i disfuncions en la mobilitat. Vianants i ciclistes comparteixen el seu espai amb vehicles de característiques molt diferents (VMP). I per la seva part, els conductors d’aquests patien un buit normatiu respecte de la regulació de les seves condicions de circulació.

Per la seva part, el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Maó, Manuel Lora, ha explicat que “els patinets elèctrics estan apareixent a moltes ciutats com un mitjà de transport per a distàncies curtes. És una alternativa respectuosa amb el Medi Ambient que pot arribar a reduir la nostra dependència a l’ús del cotxe”. En aquest sentit, aquesta ordenança és una passa més en el procés de transformació de Maó cap a un model de ciutat més sostenible i més agradable per a l’activitat de les persones.


Imatge