Joventut

Novetat - LLISTAT DE PERSONES ADMESES AL PROGRAMA UN ESTIU PER CREIXER A MAÓ

El Servei de Joventut posa a disposició de la població juvenil del municipi tota aquella informació, activitats i espais de participació i apoderament jove.

Les nostres activitats estan orientades, principalment, a joves d’entre 13 a 25 anys, tot i que també feim feina amb població preadolescent. Treballam de manera activa i comunitària per establir xarxes que ajudin la gent jove en el seu desenvolupament vital.
 


Com ho feim? El Servei de Joventut ofereix diferents possibilitats perquè la gent jove del municipi es pugui trobar, compartir inquietuds, crear, participar i desenvolupar-se.

Per fer-ho, disposam dels següents recursos:

 

 

Casal Jove


Casal JoveÉs l’espai municipal que té la finalitat de fomentar la trobada, la informació, la comunicació, la dinamització de l’oci i el temps lliure i la producció cultural de la joventut. Entre els seus objectius es troben: afavorir i acompanyar el desenvolupament integral de la població juvenil i promoure la seva participació.

Aquí, el jovent de Maó es pot trobar i realitzar diferents activitats i tallers dinamitzats. En definitiva, és un lloc per aprendre i desenvolupar-se, en un espai atractiu, dinàmic i ben equipat.

El programa d’activitats del Casal Jove de Maó, contempla, entre d’altres, la realització de tallers de cuina, tornejos, manualitats i creació, i diverses activitats, en funció dels interessos de les persones participants; i tot es fa seguint una metodologia oberta, flexible i participativa.

El Casal també s’obre per als més petits: és el Casal Infantil, on fillets i filletes d’entre 9 i 12 anys poden compartir el seu temps lliure en un entorn lúdic i educatiu. Manualitats, activitats fisicoesportives, creació, tallers de cuina i jocs són algunes de les propostes per a aquesta franja d’edat.

Horaris del Casal durant el curs 2017-2018:
  • Casal Infantil: dijous, de 17 a 20 h, i dissabtes, de 17 a 19 h.
  • Casal Juvenil: dimecres, de 17 a 20 h; divendres, de 17 a 22 h; i dissabtes, de 19 a 22 h.

Documents:
Tríptic informatiu
Reglament de funcionament
Horari


Fitxes inscripció:

Projectes i altres activitats del Casal JoveEstiu Jove

És un projecte d’activitats d’estiu per a adolescents, dissenyat per oferir un oci lúdic i educatiu al jovent del municipi de Maó, amb una oferta variada i que intenta abastar l’ampli ventall d’interessos de la gent jove.
 

 


Street Day

Es tracta d’una jornada dedicada a la joventut i al món de l’skate. S’ha realitzat amb molt d’èxit durant els darrers anys, a l’Skate Park de Maó. S’organitzen exhibicions i campionats de skate durant tot un dia; també hi ha una mostra d’altres disciplines relacionades amb aquest àmbit, com ara els grafits.
Concerts Joves

Periòdicament, i coincidint amb el final dels trimestres escolars, s’organitzen els Concerts Joves, al port de Maó. Ofereixen una alternativa d’oci nocturn al públic juvenil i habiliten un espai a joves artistes perquè es donin a conèixer.

 


Ludoteques infantils

Durant les vacances escolars de Nadal i Setmana Santa, s’organitzen les ludoteques infantils, a les quals infants i fillets/etes d’entre 5 i 11 anys poden gaudir del seu temps lliure, de manera lúdica i educativa. L’objectiu és oferir un espai que fomenti la diversió dels més petits, a través de tallers creatius, treballs manuals i jocs, i oferir a les famílies, al mateix temps, un servei gratuït durant els matins de les vacances escolars.