Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

25/10/2016
Rutes de Tardor, xerrades gastronòmiques, bunyolades i festes de Halloween faran les delícies de grans i petits durant els pròxims dies.
 

LA TARDOR ARRIBA A MAÓ CARREGADA D’ACTIVITATS

Rutes de Tardor, xerrades gastronòmiques, bunyolades i festes de Halloween faran les delícies de grans i petits durant els pròxims dies

Maó, 25 d’octubre de 2016

Avui capvespre, s’ha presentat el programa d’activitats de tardor impulsat des de la Regidoria de Cultura i Festes i el Servei de Joventut de l'Ajuntament, amb el suport del Consell Insular de Menorca.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència del regidor de Cultura, Héctor Pons, del regidor de Joventut, Carlos Montes, del conseller de Joventut, Miquel Company, de Pep Pelfort, del Centre d’Estudis Gastronòmics Menorca, de Cristina Rita, arqueòloga i cap del Servei Insular de Patrimoni Històric del CIM, i d’Anna Tudurí i Lara Juanola, d’Illetra.

Héctor Pons ha explicat que “avui hem presentat un triple programa de tardor, que inclou tres línies d’activitats: una dirigida al públic més juvenil, com són les activitats de Halloween, que any rere any van creixent i que s’organitzen des de l’Àrea de Joventut; d’altra banda, un programa de rutes de tardor, centrat en la zona del cementeri, un patrimoni municipal molt important, amb molt de contingut històric i literari; i, d’altra banda, un vessant més infantil, que és la festa dels bunyols i castanyes, adreçada als fillets més petits".

Pons també ha destacat el ‘Cicle gastronòmic de tardor’, coordinat per Pep Pelfort, que tindrà lloc a Ca n’Oliver. El regidor ha assenyalat que aquest cicle “té l’objectiu de continuar la dinàmica de feina en la línia de la gastronomia, i ha estat possible gràcies al patrocini de la Conselleria d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell, donat el caràcter de foment del producte local que té”.

Castanyes, bunyols i Halloween

Carlos Montes ha explicat que “enguany el Casal de Joves es convertirà en el Casal del Terror” i ha desvelat que, durant les darreres setmanes, un grup de joves ha estat condicionant tot el Casal per convertir-lo “en un vertader Casal del Terror”.

Per altra banda, el regidor ha explicat que a la plaça de la Conquesta hi haurà un envelat amb festa infantil i música, durant el capvespre del dilluns 31 d’octubre, i diverses associacions de veïns també prepararan activitats de Halloween.

Rutes de Tardor

El programa d’activitats de tardor inclou dues rutes, que tindran el cementeri de Maó com a gran protagonista. La primera, la ruta ‘Tots Sants al cementeri de Maó’, anirà a càrrec de Francesc Carreras i Illetra, i consistirà en un passeig per l’antic camí que du a l’ermita de Gràcia, passant per la casa del poeta Gumersind Gomila, fins al cementeri, on es farà una explicació històrica, es descobriran les tombes dels fills il·lustres de la ciutat i es recitaran poemes, que tractaran temes com el pas del temps o la mort.

Sota el títol ‘La mansió del silenci, la segona ruta ens descobrirà el cementeri des del punt de vista arquitectònic, artístic i simbòlic, i anirà a càrrec de l’arqueòloga del CIM Cristina Rita.

Cicle Gastronòmic de Tardor

Finalment, Pep Pelfort ha presentat el cicle gastronòmic que tindrà lloc a Ca n’Oliver i ha explicat que l’objectiu “és donar-li una visió global”, ja que “no només inclou el tast, sinó que feim una petita ambientació amb imatges, amb una introducció històrica i amb la música escaient per a la tardor”. Pelfort també ha anunciat que en totes les xerrades hi haurà una sorpresa històrica.

Per la seva banda, el conseller Miquel Company ha explicat que des de la Conselleria de Projecció Econòmica “estem encantats que sigui el producte local l’estrella d’aquest cicle gastronòmic i ens posem a l’abast de tots els ajuntaments i totes les entitats per dinamitzar i ajudar a donar a conèixer el producte local arreu de Menorca i, sobretot, com és aquest cas, el producte local no tan conegut, com és la figa de moro o els panets de mort, que es feien antigament”.

Aquí teniu el programa complet:

CICLE GASTRONÒMIC DE TARDOR

Dijous 27 d’octubre

'Per Tots Sants, arboces i aglans, llentrisca madura i esclata-sangs'
Dels celtes a la tradició menorquina
Tast de l’antiga tradició, amb Rosa Rotger (Tiberis a casa) i Sònia Sintes (Simfonia al meu rebost)

Dijous 3 de novembre
'Gastronomia del llentiscle i Ramon Llull', amb Mariona Fernàndez (Talleres Islados)
Tast de receptes amb mata

Dijous 10 de novembre
'Tocats pel bolet: per quin?'
El bolet i la gènesi de les cultures.
Tast de bolets, amb Cicerón Mercadal (Bolets de Menorca)

Totes les xerrades tindran lloc a Ca n’Oliver, a les 19.30 hores.

RUTES DE TARDOR

Dissabte 29 d’octubre, a les 10.00 h

Ruta arquitectònica ‘La mansió del silenci’
A càrrec de Cristina Rita, arqueòloga i cap del Servei Insular de Patrimoni Històric del CIM
Per conèixer millor els valors arquitectònics i artístics del cementeri de Maó
Trobada al pati de l’ermita de Gràcia

Diumenge 30 d’octubre, a les 10.00 h

Ruta històrica i literària ‘Tots Sants al cementeri de Maó’
A càrrec de Francesc Carreras i Illetra
Sortida des de l’Ajuntament

Inscripció prèvia, a partir del 24 d’octubre, al Servei Municipal de Cultura (tel. 971353280 - a/e: cultura@ajmao.org)
En cas de pluja les activitats es duran a terme dins l'ermita de Gràcia

BUNYOLS I CASTANYES

Divendres 28 d’octubre, a les 20.30 h
AV Llucmaçanes. Bunyolada popular, al local de l’associació

Dissabte 29 d’octubre, a les 17.30 h
Sa Bunyolada, al Claustre del Carme
17.30 El conte de 'La castanyera'
18.15 Els jocs dels bunyols
19.00 Cançó i ball infantil, amb Pinyeta Pinyol
A partir de les 19.00 hores, castanyes i bunyols

ALTRES ACTIVITATS

Divendres 28 d’octubre, a les 21.00 h
Teatre Principal
Representació d’Un matrimoni de Boston

Dissabte 5 de novembre, a les 20.00 h
Teatre Principal
Representació de La asamblea de las mujeres

Dissabte 12 de novembre, a les 20.00 h
Teatre Principal
Concert 100è aniversari del Grup Filharmònic de l’Ateneu de Maó

HALLOWEEN

Dilluns 31 d’octubre

Casal Jove
El Casal del Terror, a partir de les 18.00 h

Plaça Conquesta
Festa de Halloween
Festa infantil, a partir de les 17.00 h
Música jove, a partir de les 19.30 h

AV Camí de ses Vinyes
Festa de Halloween, amb disfresses i maquillatge, decoració de bosses, passeig pel barri amb ‘truc o tracte’, jocs amb Esport Art i bereneta de bunyols, a partir de les 17.00 hores

AV Tanques del Carme
Festa infantil, amb maquillatge de Halloween; espectacle de màgia, amb el Mag Edu. Repartiment de dolços per al ‘truc o tracte’, a partir de les 18.00 h

AV Capitán Doria
La Casa del Terror, a partir de les 19.30 h