Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
15/11/2019
L'Ajuntament eliminarà un de cada dos arbres del Camí des Castell aquest hivern. Diversos representants de la Corporació Municipal s'han reunit amb el veïnat per presentar una solució als problemes que causen els ficus del carrer
 

L'Ajuntament eliminarà un de cada dos arbres del Camí des Castell aquest hivern

L'Ajuntament de Maó presenta un pla per resoldre les molèsties causades pels arbres del Camí des Castell. La proposta passa per eliminar un de cada dos dels ficus actuals durant aquest hivern i estudiar una forma d’embelliment de la via més adient a les característiques de la zona.

Amb aquesta iniciativa l'equip de govern vol donar solució als problemes que pateixen les persones que viuen al Camí des Castell per culpa dels arbres, que van ser sotmesos a una poda agressiva durant els últims anys. L'altura dels ficus impedeix l'entrada de llum natural a molts dels pisos del carrer i en alguns no es poden obrir les finestres a causa de les branques. A més a més, la presència d'aquests arbres es fa especialment molesta a l'estiu, quan el seu fruit embruta el carrer.

Per açò mateix, l’Ajuntament de Maó es compromet a suprimir primer els ficus que danyen les estructures dels habitatges, com els que tenen arrels que entren als soterranis, i la resta es podarien per reduir les molèsties a l'espera de treure'ls més endavant. Aquesta proposta no significarà disminuir la presència de plantes a la ciutat, sinó que per cada arbre que desaparegui del Camí des Castell se'n plantaran dos a una altra zona de Maó.

L'opció de realitzar més podes periòdiques en lloc d'eliminar els ficus s'ha descartat per part dels tècnics, perquè en lloc de debilitar els arbres els ajuda a créixer i per tant és una acció que no resol el problema a llarg termini.

Aquesta proposta es va exposar als veïns i veïnes del Camí des Castell en una trobada on van acudir diversos membres tant de l'equip de govern com de l'oposició i la cap de l'àrea de la brigada municipal.


Imatge 

Tornar