Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

L'Ajuntament de Maó escomet la reparació del col·lector des'Hort d'es Frares

L'Ajuntament de Maó escomet les obres de reparació del col·lector d'aigües residuals de s'Hort des Frares, a través de l'empresa adjudicatària Aquatec-SUEZ, amb l'objectiu d'arranjar les fuites d'aigua residual que es produïen en aquesta zona, fruit del deteriorament de les canonades.

El consistori ha invertit un total 108.857 euros (IVA inclòs) en aquesta obra, que es du a terme entre el dilluns dia 10 i el dijous dia 14 d'agost. Està previst que el trànsit de vehicles a la Costa de ses Piques es pugui restablir el proper dissabte, quan s'hagi retirat tot el material d'obra.

Entre altres problemàtiques, la fuita d'aigües residuals que es produïen en alguns trams específics d'aquesta instal·lació, podien provocar molèsties als veïns de la zona, a causa de la forta olor que desprenien, especialment, durant l'època d'estiu.

L'actuació de l'empresa adjudicatària, especialitzada en la canalització i reparació d'instal·lacions subterrànies, ha consistit en la instal·lació d'un material totalment impermeable, que s'adapta a la forma de la canonada i que impedeix, per tant, que els residus es filtrin cap a l'exterior, en cas que la canonada tengui algun problema.

Així mateix, aquest mètode permet reparar el col·lector ubicat a la zona de s'Hort des Frares, sense haver d'alçar tot el paviment d'aquest tram.

L’Alcalde de Maó, Héctor Pons, i la regidora de Cultura i Medi Ambient, Conxa Juanola, han visitat avui aquestes obres, per conèixer de primera mà el seu desenvolupament. Per la seva part, la regidora de Cultura i Medi Ambient ha explicat que "és una obra que es fa amb una tecnologia molt moderna, que té una durabilitat de molts d'anys, i que suposarà solucionar tot aquest problema d'abocaments d'aigües brutes d'aquesta zona".Imatge