Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

L’Ajuntament de Maó celebrarà una edició especial, adaptada a les mesures de seguretat, de la iniciativa Maó + Flors, els dies 10, 11 i 12 d’octubre

• Enguany, la majoria d’intervencions seran creacions florals relacionades amb les escultures urbanes de Maó. Per aquest motiu, l’edició d’aquest any porta el títol de: Maó + Flors. Es-cultura

Maó, 23 de setembre de 2020. L’Ajuntament de Maó celebrarà una edició especial, adaptada a les mesures de seguretat sanitària vigents, de la iniciativa Maó + Flors, els dies 10, 11 i 12 d’octubre. En aquest sentit, l’estat d’alarma, instaurat arran de les mesures sanitàries contra la Covid-19, va motivar l’ajornament de l’edició d’enguany, que hauria estat la tretzena, del Maó + flors, prevista per al tercer cap de setmana de maig.

Ja llavors, l’Ajuntament va manifestar el seu desig que, si es presentaven les condicions mínimes per poder realitzar-se, la iniciativa es duria a terme més endavant.

La setmana passada, es van reunir la tinenta d’Alcaldia de Cultura i Medi Ambient, Conxa Juanola, i els centres de jardineria de la ciutat, per valorar la possibilitat d’organitzar una edició de Maó + flors adaptada a les vigents mesures de seguretat sanitària.

A la trobada, les dues parts van acordar dur a terme la celebració d’una edició especial de Maó + Flors 2020 durant els propers dies 10, 11 i 12 d’octubre, amb l’objectiu de reimpulsar l’activitat socioeconòmica i sociocultural de la ciutat.

L’edició d’aquest 2020 tindrà les següents característiques:

1. Només es realitzarà als espais exteriors que no promoguin la concentració de gent i que, al mateix temps, siguin visibles a través del passeig natural de les persones.
2. Tindrà només 12 actuacions de carrer, per part dels centres de jardineria i les floristeries, amb dues aportacions de creació decorativa.
3. La majoria d’aquestes actuacions seran intervencions de creacions florals relacionades amb les escultures urbanes de Maó. Amb aquest objectiu, es vol redescobrir el valor de les escultures urbanes de la ciutat, fent-les objecte de les creacions: entre d’altres, es treballarà amb Mediterrània (carrer Nou), El Fabioler i el grup escultòric dels cavalls (plaça del Carme), Talia (costa d’en Deià), Pilar Alonso (plaça Colón), el rei Alfons III (plaça Conquesta), Escultura Orfila (ses Moreres) i alguna altra encara per determinar. Per aquest motiu, l’edició d’enguany porta el títol de Maó + Flors. Es-cultura.
4. Es mantindrà el Concurs de Mostradors, com una manera de vestir la ciutat amb propostes creatives.
5. Es realitzarà l’exposició “Món vegetal”, de Magda Triay, a la Sala Sant Antoni, amb l’accés condicionat al compliment de les mesures sanitàries.

L’Ajuntament de Maó vol agrair públicament l’esforç dels centres participants en un any tan difícil i, a la vegada, confia que la celebració d’aquesta activitat representi una passa més en l’impuls de l’activitat econòmica, social i cultural de la ciutat.


Imatge